Να αποτραπεί η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου

Link
  • Δεν μας πείσατε κύριε Πούτιν

Η χθεσινή κατάθεση του θεμέλιους λίθου του πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου, αποτελεί μία εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη. Δικαίως φέρνει στη μνήμα μας τις εικόνες πυρηνικών καταστροφών και των ανυπολόγιστων συνεπειών που είχαν για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Ιδίως σήμερα λοιπόν, που βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την επέτειο του τραγικού δυστυχήματος του Τσέρνομπιλ, κανένας δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχος μπροστά στην κατασκευή του τουρκικού πυρηνικού σταθμού, μερικά χιλιόμετρα απέναντι από τις ακτές της Κύπρου.

Peren 1aΗ προσπάθεια του προέδρου Πούτιν κατά τη χθεσινή τελετή να πείσει για την ασφάλεια των σύγχρονων ρωσικών αντιδραστήρων δεν είναι αρκετή.

Αφού είναι τόσο ασφαλής ο πυρηνικός σταθμός, γιατί δεν κατασκευάζεται δίπλα από την Άγκυρα, αλλά αντίθετα χωροθετείται δίπλα από την Κύπρο και μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα;

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στις πολύμορφες δράσεις ευαισθητοποίησης που στόχο έχουν την αποτροπή της κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου αυτού, αλλά και τη συνολική αποδέσμευση της ανθρωπότητας από τα πυρηνικά. Καλούμε όλους τους πολίτες σε εγρήγορση και μαζική συμμετοχή στις δράσεις, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.

Καλούμε παράλληλα την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει για το θέμα και να παρέμβει όπως έχει κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις άλλων χωρών.

Δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί τις χιλιάδες ανθρώπων σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία που δίνουν τον κοινό αυτό αγώνα για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.