Ευχές και διανοίξεις νέων οδοφραγμάτων μετά την Τουρκική πειρατία στην ΑΟΖ μας, δεν επιλύουν το Κυπριακό

Link

Κίνημα Αλλυλεγγύη

Ανακοίνωση Τύπου

Η ψεσινή κατάληξη του δείπνου μεταξύ των δύο ηγετών δεν μας έχει εκπλήξει. Ήταν το αναμενόμενο και νομοτελειακό αποτέλεσμα, εφόσον η Τ/κ πλευρά, με την καθοδήγηση της Άγκυρας, επιμένει στις υπερφίαλες θέσεις και διεκδικήσεις της.

Allileggii 1a logoΟ διορισμός ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ των ΗΕ και οι οποιεσδήποτε ευχές, δεν περισώζουν τα πράγματα γιατί δεν αγγίζεται η ουσία του Κυπριακού. Ούτε η διάνοιξη των δύο νέων οδοφραγμάτων διευκολύνει την όλη κατάσταση για την επίλυση του Κυπριακού.

Το έχουμε πει πολλές φορές, για να πάμε μπροστά και με χειροπιαστά αποτελέσματα, χρειάζεται η συνολική μελέτη του προβλήματος και, μακριά από αυτοσχεδιασμούς, να χαράξουμε ολοκληρωμένη πορεία δράσης που να προσφέρει διεξόδους στα σημερινά αδιέξοδα.

Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι το πρόβλημα μας είναι εύκολο, όμως επιτέλους θα πρέπει να διαπιστώσουμε ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν μέχρι σήμερα ήσαν λανθασμένες.  Κάποτε θα πρέπει να δοκιμάσουμε, να υπερασπιστούμε τις αρχές και αξίες της ανθρωπότητας που παραβιάζονται βάναυσα από την Τουρκία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.