Οι άνθρωποι πίσω από το Incanto Μediterraneo

Author: Στέφανος Καστρινάκης
Link

Simone Bottasso – Στέφανος Καστρινάκης

“Η μικρού μήκους ταινία Incanto Mediterraneo από δυο φωτογράφους και ένα μουσικό, θέλει να περιγράψει τον πλούσιο ονειρικό κόσμο γύρω από τα διαφορετικά παραδοσιακά είδη τραγουδιού της Μεσογείου. Τα αποσπάσματα από τα τραγούδια που χρησιμοποιήθηκαν στο video επικοινωνούν με τον ακροατή με μαγικό τρόπο, αφήνοντας στην άκρη γεωγραφικές, πολιτικές και θρησκευτικές διαφοροποιήσεις, με τη χρήση μόνο ενός σημαντικότατου μουσικού οργάνου! Την ανθρώπινη φωνή…”

Ο Simone Bottasso σπουδάζει σύνθεση jazz μουσικής στο Ρόττερνταμ. Ζήτησε από τον συμφοιτητή του Ευθύμη Σταυρόπουλο και τον φίλο του Γιώργο Ζωντανό να «ντύσουν» τη μουσική του με φωτογραφικά πλάνα. Αυτοί μέσα σε ένα απόγευμα, και σκεπτόμενοι φωτογραφικά, τράβηξαν πλάνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με βάση τους ανθρώπους και αυτοσχεδιάζοντας με γνώμονα τη Μεσόγειο, καθώς σε αυτή ανήκουν και η Ελλάδα (χώρα καταγωγής του Ευθύμη και του Γιώργου) και η Ιταλία (χώρα καταγωγής του Simone). Αυτό κάνει το συγκεκριμένο βίντεο να αποτελείται από 2 διαφορετικές ιστορίες, τη μουσική και τη «φωτογραφική», που συνδυάζονται σε αυτή την μικρού μήκους ταινία, η οποία προβλήθηκε στο άνοιγμα του φεστιβάλ Folkestra Nights στις 15 φεβρουαρίου. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την ορχήστρα “Folketra” του Simone και είναι ουσιαστικά 5 νύχτες, μία κάθε μήνα, με καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής από την Ιταλία και όχι μόνο.

Simone Bottasso
Γεννήθηκε στο Cuneo στις 22/05/87 και είναι κάτοικος του Boves. Σπούδασε organetto από την ηλικία των οκτώ ετών, στο Μουσικό Ινστιτούτο Borgo San Dalmas Silvio Peron. Η προσέγγιση με το όργανο άρχισε με την εκμάθηση παραδοσιακών κομματιών και στη συνέχεια με διάφορες συνεργασίες με τους: Alain Floutard, Patrick Cadeillan, Stephane Delicq, Joseba κ.α. Ασχολείται με τον αυτοσχεδιασμό και προσπαθεί να έχει το προσωπικό του στυλ στο πλαίσιο αυτής της μουσικής τεχνικής. Έχει συμμετάσχει σε διάφορους διαγωνισμούς, αποσπώντας βραβεία και πολύ καλές κριτικές! Αυτή τη στιγμή σπουδάζει jazz σύνθεση στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας.
Facebook

Γιώργος Ζωντανού
Γεννήθηκε το 1988 στην Καβάλα και μεγάλωσε στη Θάσο. Ζει στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε γραφιστική στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2008. Είναι αυτοδίδακτος και επιλέγει κυρίως θέματα που αφορούν: abstract και surreal, street photography, ανθρώπους. Ως στόχο έχει το συνδυασμό της φωτογραφίας με τη γραφιστική και την δημιουργία timelapse. Για αυτόν η φωτογραφία σημαίνει να μπορείς να τοποθετείς στην ίδια ευθεία σκόπευσης το μάτι, το μυαλό και την καρδιά και όπως είπε και ο Henri Cartier-Bresson «είναι ένας τρόπος ζωής».

Ιστοσελίδες με φωτογραφική δουλειά του Γιώργου Ζωντανού:
500px
Facebook
DeviantArt

Ευθύμης Σταυρόπουλους
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Σπούδασε στο τμήμα Δασολογίας και Φ.Π στο Α.Π.Θ., καθώς και κλασσική κιθάρα και μοντέρνο τραγούδι. Από το 2011 έως και τώρα ζει στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας, όπου σπουδάζει σύνθεση jazz μουσικής. Με τη φωτογραφία και την ψηφιακή επεξεργασία εικόνων ασχολείται από το 2000. Street photography, πρόσωπα-άνθρωποι, τοπία και γενικά φωτογραφίες που σε παροτρύνουν να τους δώσεις έναν «τίτλο» και κρύβουν κάποιο θέμα, είναι αυτές που αγαπά και «κυνηγάει». Στόχος του ο συνδυασμός τους με τη μουσική του, σε διάφορες πτυχές και εκφάνσεις!

Ιστοσελίδες με φωτογραφική δουλειά του Ευθύμη Σταυρόπουλου:
Facebook
Flickr
Behance

Μουσικές δουλειές του Ευθύμη Σταυρόπουλου
Soundcloud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*