Σε συνοριακούς ελέγχους συμφωνούν Γαλλία – Γερμανία

Link

Την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων για διάστημα τριάντα ημερών με απόφαση των εθνικών κυβερνήσεων φέρεται να έχουν εισηγηθεί οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας, Χανς Πέτερ Φρίντριχ, και της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν, με κοινή τους επιστολή προς τη δανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας διέρρευσε την Παρασκευή στον γερμανικό Τύπο, επαναφέρει τo ζήτημα της μεταρρύθμισης της συνθήκης Σένγκεν, σε διαφορετική ωστόσο κατεύθυνση από την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει την κατ’ εξαίρεσιν άσκηση εσωτερικών συνοριακών ελέγχων για διάστημα πέντε ημερών, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης των Βρυξελλών.

«Η μεταρρύθμιση της συνθήκης Σένγκεν κρίνεται απαραίτητη, επειδή τα τελευταία χρόνια διαπιστώθηκε αυξημένη δυσκολία στη φύλαξη των νοτίων και ανατολικών εξωτερικών συνόρων, ενώ προπάντων η Ελλάδα είναι υπερβολικά επιβαρυμένη και δεν μπορεί να ανακόψει την εισροή παράνομων μεταναστών», αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Sueddeutsche Zeitung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*